Page 1 of 1

Weird ~[0x04]<ROAD> text in MSM NT 5.30/5.31 Garmin version

Posted: Wed Nov 30, 2011 11:50 pm
by littlemapper
Hi,

Just wondering why my NUVI 1490T displays ~[0x04] or ~[0x03] tags in front of highway numbers in Malaysia? Is it an installation problem, compatibility problem or a map problem? My old copy of MSM NT 5.10 did not have the problem. Unit has latest firmware. Included a screen shot (somewhere in JB) to illustrate the point.

Thanks.

Re: Weird ~[0x04]<ROAD> text in MSM NT 5.30/5.31 Garmin vers

Posted: Thu Dec 01, 2011 12:19 am
by jasonlee
littlemapper wrote:Hi,

Just wondering why my NUVI 1490T displays ~[0x04] or ~[0x03] tags in front of highway numbers in Malaysia? Is it an installation problem, compatibility problem or a map problem? My old copy of MSM NT 5.10 did not have the problem. Unit has latest firmware. Included a screen shot (somewhere in JB) to illustrate the point.

Thanks.
Probably a mapping error which the mapper can easily correct if you list the roads that show this. FYI, ~[0x04] etc specify the type of Highway Badges to enclose the Highway Numbers in graphically. They should not be shown but the badge should if done correctly.

Please help the mapper investigate by highlighting the roads involved. :tq:

Re: Weird ~[0x04]<ROAD> text in MSM NT 5.30/5.31 Garmin vers

Posted: Thu Dec 01, 2011 11:34 am
by ktan
Hi Littlemapper,

Thank you for pointing out the issue. This error happens to all the highways in Johor State. We will investigate the issue.

Re: Weird ~[0x04]<ROAD> text in MSM NT 5.30/5.31 Garmin vers

Posted: Thu Dec 01, 2011 1:25 pm
by jasonlee
I remember that Highway Badges must be in Label 1. If they are in Label 2 or elsewhere, they will not be treated as a code.