Error : Cannot Calculate the Route

Post and upload your tracks, waypoints, error reports and feedbacks HERE (ADVANCED USERS)

Moderators: Moderators, Mappers

Forum rules
POSTING FEEDBACK
You can post feedback via the forum. When you post a feedback, just ensure that your feedback goes to the right locality. That's it! Thanks for your support!
Message
Author
yongster7
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Sun Aug 22, 2010 11:20 pm
GPS: Garmin 765
Contact:

Error : Cannot Calculate the Route

#1 Post by yongster7 » Thu Feb 23, 2012 12:29 am

Hi all,

I have just updated my Nuvi 765 to the latest MSM NT 5.41.

Seem to be working fine in the Klang Valley , however I don't seem to be able to get from point A to point B in Singapore.

It gives me the error " Cannot Calculate the Route ".

What should I do to fix this error ?

Thanks in advance.

User avatar
SilverBeauty
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
Posts: 4924
Joined: Fri Aug 10, 2007 9:54 pm
GPS: Garmin Nüvi 1350, 3790T
Fenix
eTrex HcX
Pioneer AVH-P8450BT
Samsung Note3
Apple iPad2
Location: Sin-Ka-Pu-Ra
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#2 Post by SilverBeauty » Thu Feb 23, 2012 6:54 am

yongster7 wrote:Hi all,

I have just updated my Nuvi 765 to the latest MSM NT 5.41.

Seem to be working fine in the Klang Valley , however I don't seem to be able to get from point A to point B in Singapore.

It gives me the error " Cannot Calculate the Route ".

What should I do to fix this error ?

Thanks in advance.
For a start, could you could provide us with from where to where do you want to route to such that you get that error :-'

yongster7
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Sun Aug 22, 2010 11:20 pm
GPS: Garmin 765
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#3 Post by yongster7 » Thu Feb 23, 2012 12:11 pm

All destinations in Sg, does give me this error.

It doesn't matter which destination I select , it gives me the same error.

User avatar
SilverBeauty
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
Posts: 4924
Joined: Fri Aug 10, 2007 9:54 pm
GPS: Garmin Nüvi 1350, 3790T
Fenix
eTrex HcX
Pioneer AVH-P8450BT
Samsung Note3
Apple iPad2
Location: Sin-Ka-Pu-Ra
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#4 Post by SilverBeauty » Thu Feb 23, 2012 12:20 pm

yongster7 wrote:All destinations in Sg, does give me this error.

It doesn't matter which destination I select , it gives me the same error.

I have a 765 and it routes me perfectly

... Make sure only one map is active :-'

... your map may be corrupted ... re-download :-k

yongster7
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Sun Aug 22, 2010 11:20 pm
GPS: Garmin 765
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#5 Post by yongster7 » Thu Feb 23, 2012 1:31 pm

Hi SilverBeauty,

Thanks for the prompt reply. I just tried your suggestions :

1. Only 1 map is active - Done
2. Redownloaded MSM NT 5.41 - Done

Problem still the same.

Note : I was previously on MSM 5.39 and I was having the same problem.

Any more suggestions ?

User avatar
Zeus73
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2611
Joined: Fri Aug 10, 2007 11:54 am
GPS: Garmin nüvi® 765, Garmin nüvi® 3790T, Garmin Oregon® 550, Kenwood DNX4150BT
Location: Yew Tee, Singapore
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#6 Post by Zeus73 » Thu Feb 23, 2012 1:35 pm

yongster7 wrote:Hi SilverBeauty,

Thanks for the prompt reply. I just tried your suggestions :

1. Only 1 map is active - Done
2. Redownloaded MSM NT 5.41 - Done

Problem still the same.

Note : I was previously on MSM 5.39 and I was having the same problem.

Any more suggestions ?
On your nuvi, select Where To? -> Coordinates.

Show us the coordinates.

It could be your current location is having a problem.

yongster7
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Sun Aug 22, 2010 11:20 pm
GPS: Garmin 765
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#7 Post by yongster7 » Thu Feb 23, 2012 1:43 pm

Hi Zeus73,

As per your instruction here is the coordinates :

N 1 deg 21.111 '
E 103 deg 56.406 '

Just FYI , I have tried to route from other points in Sg , not only from where I stay in Sg.

Problem was the same.

User avatar
SilverBeauty
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
Posts: 4924
Joined: Fri Aug 10, 2007 9:54 pm
GPS: Garmin Nüvi 1350, 3790T
Fenix
eTrex HcX
Pioneer AVH-P8450BT
Samsung Note3
Apple iPad2
Location: Sin-Ka-Pu-Ra
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#8 Post by SilverBeauty » Thu Feb 23, 2012 2:07 pm

yongster7 wrote:Hi Zeus73,

As per your instruction here is the coordinates :

N 1 deg 21.111 '
E 103 deg 56.406 '

Just FYI , I have tried to route from other points in Sg , not only from where I stay in Sg.

Problem was the same.

I set location to the mentioned co-ordinates ( near Tampines Stadium ) and routed to other spots in Tampines, Airport, MBS, Jurong etc.. all routed without error on 3 Nuvi models ie.. 3790, 765 and 1350

Your other route points are your own creation or those picked in existing map POI? Cause if your own and if it is too far from a road, this error will happen

How many other maps are there in your Nuvi ?

Remove other maps and use the MSM5.41 only in SD card/garmin

Is there a basemap ( gmapbmap.img) in MainMemory/garmin ? If so, back it up and remove it.

yongster7
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Sun Aug 22, 2010 11:20 pm
GPS: Garmin 765
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#9 Post by yongster7 » Thu Feb 23, 2012 2:22 pm

- route points picked are from existing map POI

- there is another map , Malsingmaps Malaysia/Singapore/Brunei NT 2010.20 in my nuvi.

- Yes there is a basemap in MainMemory/garmin. Back up done. By removing it u meant delete basemap in main memory ?

jasonlee
Senior Mapper
Posts: 2075
Joined: Thu Apr 10, 2008 3:44 pm
GPS: Magellan Meridian Color
Garmin Nuvi 200, 260, 1460, 2465, 2576R, 3560 & Etrex 30
Location: Penang, Malaysia
Contact:

Re: Error : Cannot Calculate the Route

#10 Post by jasonlee » Thu Feb 23, 2012 3:21 pm

yongster7 wrote:- route points picked are from existing map POI

- there is another map , Malsingmaps Malaysia/Singapore/Brunei NT 2010.20 in my nuvi.
Malaysia/Singapore/Brunei NT 2010.20 is already obsolete and you may delete it and it may solve your problem. If you are sentimental about it, you can back-up this file into your PC. Do not delete any .unl files that you find in the main memory. You may need them to unlock certain maps in the future.

BTW, how did you know that you have a Malaysia/Singapore/Brunei NT 2010.20 map in your main memory? Preloaded maps are usually named gmapprom.img and gmapprom1.img The MSM NT 201x.yy maps are usually named gmapprom1.img and there should be a corresponding unlock code file - the gmapprom1.unl file.

Are these maps of yours in the main memory in the \Garmin folder or in the \.System folder?
yongster7 wrote:- Yes there is a basemap in MainMemory/garmin. Back up done. By removing it u meant delete basemap in main memory ?
It is OK to back-up the basemap (gmapbmap.img) but there must always be a basemap in the main memory so do not delete. While you are at it, please check if you also have a gmaptz.img in your main memory. This is your time zone map and also should remain in the memory.
Lean not on your own understanding

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests