Malsingmaps Forum

It is currently Sat Oct 25, 2014 4:46 pm

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 468 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 47  Next
Author Message
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 1:36 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Nov 05, 2007 10:34 pm
Posts: 8
Location: Singapore
GPS: nuvi 770
sorry to ask ...
but after I upgrade to Vista with the lastest mapsource, I been pulling my hair on how to input the unlock keys to mapsource.
Does anyone have the older version that could work with the unlock wizard.

Thanks. ](*,)


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 8:57 am 
Offline
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 9:54 pm
Posts: 4825
Location: Sin-Ka-Pu-Ra
GPS: Garmin Nüvi 1350, 3790T
Fenix
eTrex HcX
Panasonic ICE+Garmin
Samsung Note3
Apple iPad3
bluey wrote:
sorry to ask ...
but after I upgrade to Vista with the lastest mapsource, I been pulling my hair on how to input the unlock keys to mapsource.
Does anyone have the older version that could work with the unlock wizard.

Thanks. ](*,)


Bro bluey,
In normal circumstances, when you run mapsource, it will be default check for map installed for unlock codes. If map is not unlock, it will automatically prompt user to enter the 25 alpha-numeric character code )

To manually unlock maps in mapsource,

1. Run Mapsource
2. On the pull down list on top of screen, click on UTILITIES -> UNLOCK MAPS
3. This will start the UNLOCK MAP WIZARD ... just follow instructions.

That's it :thumbsup:


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 1:46 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Nov 05, 2007 10:34 pm
Posts: 8
Location: Singapore
GPS: nuvi 770
Quote:
Bro bluey,
In normal circumstances, when you run mapsource, it will be default check for map installed for unlock codes. If map is not unlock, it will automatically prompt user to enter the 25 alpha-numeric character code )

To manually unlock maps in mapsource,

1. Run Mapsource
2. On the pull down list on top of screen, click on UTILITIES -> UNLOCK MAPS
3. This will start the UNLOCK MAP WIZARD ... just follow instructions.

That's it :thumbsup:


But do we have the manual option to unlock in MapSource 6.14.1. I only see the online unlock map thru' garmin website. Did I miss out something?

I know that the previous version of mapsouce I have can even save the unlock keys.

Btw I m Sis bluey :wink:


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 2:37 pm 
Offline
Valued Contributor
Valued Contributor
User avatar

Joined: Wed Aug 13, 2008 5:21 pm
Posts: 183
Location: Shah Alam
GPS: Garmin Nuvi200 & Nuvi1350
bluey wrote:

But do we have the manual option to unlock in MapSource 6.14.1. I only see the online unlock map thru' garmin website. Did I miss out something?

I know that the previous version of mapsouce I have can even save the unlock keys.

Btw I m Sis bluey :wink:


Hi bluey,

You can refer this link to unlock in MapSource 6.14.1
viewtopic.php?p=123027#p123027

_________________
Regards,
Chee Loong


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 2:39 pm 
Offline
Valued Contributor
Valued Contributor
User avatar

Joined: Wed Aug 13, 2008 5:21 pm
Posts: 183
Location: Shah Alam
GPS: Garmin Nuvi200 & Nuvi1350
dvpro wrote:
No need to identify manually, just select all needed maptiles in Mapsource and Send to Device using above tip.


Hi bro dvpro,

I notice your mapsource contain world map. How you do that?

_________________
Regards,
Chee Loong


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 8:52 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Thu Nov 08, 2007 4:04 pm
Posts: 10
GPS: Holux GPSmile60, Nuvi205, GPSMAP® 60CSx
I'm not sure what you mean "Mapset Installer", I have the Map source from CD from Garmin, and where I can get the Mapset Installer?

Frankly, I'm very new to this!

shmoi


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 8:55 pm 
Offline
Senior Mapper
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 5:35 pm
Posts: 3021
Location: Sandakan
GPS: GPSV(r),10X+PDA(r),Nuvi200(r),VistaHCx, 60CSx, Nuvi765(r),Oregon550 & Nuvi3790 (from Redstorm)
shmoi wrote:
I'm not sure what you mean "Mapset Installer", I have the Map source from CD from Garmin, and where I can get the Mapset Installer?

Frankly, I'm very new to this!

shmoi


Hehe, the Mapsource installer is the mapset installer cos it installs mapsets
for you to view and install to your GPSr.


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 8:57 pm 
Offline
Valued Contributor
Valued Contributor
User avatar

Joined: Wed Aug 13, 2008 5:21 pm
Posts: 183
Location: Shah Alam
GPS: Garmin Nuvi200 & Nuvi1350
Hi shmoi,

deani77 refer to map installer. You can download free copy from below link:
viewtopic.php?f=26&t=23

Then you double click install it. Once finish installing. You can see your map in Mapsource.


Actually they are refering to Garmin's Official MY/SG installer. Please read
the few preceding posts and you'll understand - Bartmp8


Understand. Bro Bartmp8. Thanks for pointing out.

_________________
Regards,
Chee Loong


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 10:48 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Feb 29, 2008 11:22 am
Posts: 46
Location: Hougang, Singapore.
GPS: Magellan Sportrek pro, Garmin 76CSx
I have Mapsource 6.13.7 installed and running well since August, but I now realised it's actually not running so well when I got the unlock codes for MSM G V2.30. Haha.

Each time I try to unlock the map or hit Ctrl+U, I get a message "Unable to start the UnlockWizard. Please reinstall this program and try again."

I can generate the gmapsup via the MSM installer and copy it directly for use in the gpsr, but I can't load the detail map onto Mapsource due to this UnlockWizard problem.

I have used the Mapsource CD to reinstall it after uninstalling; didn't work. Reinstalled from CD after I've removed all Garmin products using regedit; no help too. Finally, I've reinstalled after I've removed "Mapsource" and "Garmin Trip and Waypoint Manager v5" using CCleaner. Yet, I'm unable to get the UnlockWizard to work.

Have I missed a step? Macuser here (really confused with the c/ and D/ drive naming and terminologies), trying to get this to work on a Pentium III

Thanks.

LL

_________________
Lawrence Lee


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 8:50 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Thu Nov 08, 2007 4:04 pm
Posts: 10
GPS: Holux GPSmile60, Nuvi205, GPSMAP® 60CSx
Dear Chee Loong & deani77,

I had repeatedly re-installed the Mapsource many time, but I still fail to trasnfer my map from my 60csx, and the GM-MySin.exe also execute many time too, but still can not get the map transfer from my 60csx.

shmoi


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 468 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 47  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group