Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

NEWBIES, USE THIS FORUM AS YOUR FIRST STOP. Seniors will guide you on whether to obtain info and which forum to post your queries.

Moderator: Moderators

Message
Author
User avatar
dvpro
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2887
Joined: Fri Aug 10, 2007 12:37 pm
GPS: Handheld, PDA Based
Location: KUL, MY
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#251 Post by dvpro » Tue Feb 02, 2010 5:05 pm

imranz wrote:I already upload gmapsupp.img which I got from here in my SD card in garmin. Then how to load Malaysian map?
First verify whether the map is correctly installed (readable) in device. Select Tools > Settings > Map > Map Info. See whether MSM map is listed there, and is it enabled already?
I take everything in moderation, including moderation.

User avatar
badrol
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 736
Joined: Thu Sep 27, 2007 11:12 pm
GPS: Garmin Nuvi200
Location: Bandar Baru Bangi, Selangor Malaysia
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#252 Post by badrol » Tue Feb 02, 2010 5:13 pm

imranz wrote:
I already upload gmapsupp.img which I got from here in my SD card in garmin. Then how to load Malaysian map?
1. Which .img file did you download from this site? There are several files.
2. did you created garmin folder in your sd card and placed the .img file in the folder?
Image

imranz
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Sat Jan 30, 2010 12:36 am
GPS: Garmin 885T
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#253 Post by imranz » Tue Feb 02, 2010 7:55 pm

dvpro wrote: First verify whether the map is correctly installed (readable) in device. Select Tools > Settings > Map > Map Info. See whether MSM map is listed there, and is it enabled already?
Yes, the map already enabled. When I click Where To? >> Address , my device prompt No Map Data Available. Do you guys know why? How to solve this issue?

imranz
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Sat Jan 30, 2010 12:36 am
GPS: Garmin 885T
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#254 Post by imranz » Tue Feb 02, 2010 7:58 pm

badrol wrote:
1. Which .img file did you download from this site? There are several files.
2. did you created garmin folder in your sd card and placed the .img file in the folder?
I did not remember which .img i downloaded but the version is v2.15. I saw 2 files name GM-Malaysia/Singapore v2.15 and both of the files was enabled. Should I disable either one?

User avatar
Zeus73
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2619
Joined: Fri Aug 10, 2007 11:54 am
GPS: Garmin nüvi® 765, Garmin nüvi® 3790T, Garmin Oregon® 550, Kenwood DNX4150BT
Location: Yew Tee, Singapore
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#255 Post by Zeus73 » Tue Feb 02, 2010 8:26 pm

imranz wrote:I did not remember which .img i downloaded but the version is v2.15. I saw 2 files name GM-Malaysia/Singapore v2.15 and both of the files was enabled. Should I disable either one?
v2.15??? :shock:

Please download this.

imranz
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Sat Jan 30, 2010 12:36 am
GPS: Garmin 885T
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#256 Post by imranz » Tue Feb 02, 2010 8:43 pm

Zeus73 wrote: v2.15??? :shock:

Please download this.
So it means that I'm outdated? :cry:

Thanks for the link given ;) Anyway, do u know how to solve problem with No Map Data Available when I click Where To? then Address.

User avatar
Zeus73
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2619
Joined: Fri Aug 10, 2007 11:54 am
GPS: Garmin nüvi® 765, Garmin nüvi® 3790T, Garmin Oregon® 550, Kenwood DNX4150BT
Location: Yew Tee, Singapore
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#257 Post by Zeus73 » Tue Feb 02, 2010 8:49 pm

imranz wrote:So it means that I'm outdated? :cry:

Thanks for the link given ;) Anyway, do u know how to solve problem with No Map Data Available when I click Where To? then Address.
Hmm... Why don't you test out the new map and see if the problem is still there? :-k

imranz
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Sat Jan 30, 2010 12:36 am
GPS: Garmin 885T
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#258 Post by imranz » Tue Feb 02, 2010 8:52 pm

Zeus73 wrote: Hmm... Why don't you test out the new map and see if the problem is still there? :-k
Owh ok. I'm downloading the map now and will let u know the outcome. Thanks again. :oops:

User avatar
Zeus73
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2619
Joined: Fri Aug 10, 2007 11:54 am
GPS: Garmin nüvi® 765, Garmin nüvi® 3790T, Garmin Oregon® 550, Kenwood DNX4150BT
Location: Yew Tee, Singapore
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#259 Post by Zeus73 » Tue Feb 02, 2010 8:59 pm

imranz wrote:Owh ok. I'm downloading the map now and will let u know the outcome. Thanks again. :oops:
I'm going to predict your next question. Read this. :mrgreen:

imranz
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Sat Jan 30, 2010 12:36 am
GPS: Garmin 885T
Contact:

Re: Can My GPS use MSM? [If not sure, pls ask before buying]

#260 Post by imranz » Tue Feb 02, 2010 9:01 pm

Problem solved. You guys rocks!! \:D/

:wave:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests