GPSmap 60CSx

Discussions on Garmin eTrex, GPSMap60, GPSMap76, Rino & other series.

Moderator: Moderators

Locked
Message
Author
User avatar
deani77
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 547
Joined: Sat Dec 30, 2006 12:00 am
GPS: Garmin Nuvi 42 (Navigation)
Location: Gua Musang, Kelantan
Contact:

Re: GMAPSUPP.IMG and 60CSx

#581 Post by deani77 » Thu Jul 31, 2008 12:16 pm

I always use Send map application for that purpose. It have unlocking map function. You can open the GMAPSUPP.img file for your nuvi and type in unlock key for your 60csx. You can either create new GMAPSUPP.imf file for your 60csx or you can transfer it directly to your 60csx

User avatar
chek
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 57
Joined: Sat Jun 18, 2005 12:00 am
GPS: 60CSx, Nuvi760, 2465LM
Location: SG (east)
Contact:

Re: GMAPSUPP.IMG and 60CSx

#582 Post by chek » Thu Jul 31, 2008 2:32 pm

I tried using Mapsource to combine MSM's (excluding Johor and Singapore maps) and Jerome's maps and send it to my 60CSx, no problem with the address search function and works perfectly.

For the Nuvi, I use the gmaptool method described in this forum to generate the gmapsupp.img file.
"Imagination is more important than knowledge." - Albert Einstein

User avatar
keong8260
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 78
Joined: Wed Jul 23, 2008 5:07 pm
GPS: 60CSx
Nuvi 205W
GMXT
Location: Kedah
Contact:

Re: Find address doesn't work on GPSMAP 60CSx

#583 Post by keong8260 » Fri Aug 01, 2008 3:03 pm

Mine too!
It seem to be the new 60csx s/w only recognized category "street" instead of "road" which use at Malsing Map. I think!
:ko:
色不異空 空不異色 色即是空 空即是色 受想行識亦復如是 ~ 般若波羅蜜多

User avatar
keong8260
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 78
Joined: Wed Jul 23, 2008 5:07 pm
GPS: 60CSx
Nuvi 205W
GMXT
Location: Kedah
Contact:

Re: Find address doesn't work on GPSMAP 60CSx

#584 Post by keong8260 » Sun Aug 03, 2008 1:25 am

Bro Trajet, which s/w version of you 60csx?
:-?
色不異空 空不異色 色即是空 空即是色 受想行識亦復如是 ~ 般若波羅蜜多

seattle77
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Mon Aug 27, 2007 6:41 pm
GPS: Garmin GPSmap 60CS
Garmin Nuvi 300
Location: Sitiawan, Perak
Contact:

Re: Find address doesn't work on GPSMAP 60CSx

#585 Post by seattle77 » Sun Aug 10, 2008 11:18 am

Dear All,

I'm using 60CS, same problem - find address not working at all, can't even start with finding REGION. The earlier version of map (can't remember which) work just fine. :-k

User avatar
feiluman
Regular
Regular
Posts: 91
Joined: Wed Aug 15, 2007 3:00 pm
GPS: 60CSx
Location: Rawang
Contact:

Re: Find address doesn't work on GPSMAP 60CSx

#586 Post by feiluman » Sun Aug 10, 2008 3:31 pm

mabbe some changes from v2.23 onwards??

trajet2b
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 949
Joined: Sun Dec 18, 2005 12:00 am
GPS: 60CSx, 10X, Nuvi3597LMT, Kenwood DNX9170S
Location: SG
Contact:

Re: Find address doesn't work on GPSMAP 60CSx

#587 Post by trajet2b » Sun Aug 10, 2008 6:50 pm

You can try

[Find] [Address] (enter) <enter city> (enter)
then you see City List, eg select S'pore, Jerome Wee (enter)
<enter Number> 1 (enter) then (OK)
<enter Street Name> (enter) key CHOA then (OK)
highlight any of the listed and you are done.

or use

[Find] [All Points of Interest] (Menu) [Find By Name] (enter) key in CHOA then (OK)
Highlight any of the names listed and you are good to go.

Let me know if you have any problem.

msyah1202
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Jul 24, 2008 2:42 pm
GPS: 60CSx
Contact:

Re: GPSMap60CSX showing Firmware version 0.00

#588 Post by msyah1202 » Mon Aug 11, 2008 11:40 pm

:-k Hello all, really confuse and need help here...i've been looking for the final solution....my new set still cud not acquire signal after all effort done...downloaded latest ver of firmware 3.7...what else shud i do. just now tried again...satelite acquired only for 2 minutes...then lost signal again.@..signal weak?? whats next?? :ko: ](*,) :cry: :cry:

9W6VX
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 633
Joined: Sun Sep 09, 2007 11:15 am
GPS: 60CSX
Location: The Land Below The Wind
Contact:

Re: GPSMap60CSX showing Firmware version 0.00

#589 Post by 9W6VX » Tue Aug 12, 2008 1:16 am

Are you indoor or outdoor?

:-? :-?
73 de 9W6VX

User avatar
tigeryeoh
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Mar 05, 2008 12:54 pm
GPS: Garmin GPSMAP-60CSx
Garmin Nuvi 200
Location: Penang
Contact:

GPS60CSx simulation

#590 Post by tigeryeoh » Tue Aug 12, 2008 10:21 am

Hi seniors,
Kindly advice me how to perform a simulation on my unit (with the satellites function disabled). Eg: My current position is in Penang, but I want to simulate the unit to calculate from Ipoh to Kuantan. (the problem is I do not know how to change the location of my current position(Penang) to Ipoh on this unit. The Nuvi200 is able to perform this function (change the pointer location to (new location) that is Ipoh and go to Kuantan).
Thanks in advance.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests