Malsingmaps Forum

It is currently Mon Apr 21, 2014 11:20 pm

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 353 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 36  Next
Author Message
PostPosted: Wed Jun 15, 2011 5:57 pm 
Offline
Junior Mapper
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 6:20 pm
Posts: 1072
Location: Subang Jaya
GPS: 10x, Oregon 300, 255w(retire) 2575RLM
wonder why so many user like to use Postal

_________________
Ham Callsign = 9W2KDX
http://9w2kdx.blogspot.com/
Now In Subang Jaya


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Jun 15, 2011 6:02 pm 
Offline
Valued Contributor
Valued Contributor

Joined: Thu Jun 09, 2005 12:00 am
Posts: 558
Location: Singapore
GPS: Nuvi 2565, Nuvi 255W, HP iPaq 3715 with Rikaline 6033 (retired), Mapking G10 (retired)
For Singapore, the postal code is a very accurate representation about the location of the address. It is not an estimate of + -100m of the location. If the data is from LTA, it is even better. :-#

I'm not sure about Malaysia, though.

_________________
I don't have free fish......


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Sun Jun 26, 2011 4:09 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Aug 17, 2007 7:39 pm
Posts: 2
GPS: Garmin Nuvi 255W
I was upgrading my Nuvi255W map to NT2011.10 until is says finish. Everthing looks ok. but when I check the map version it is still NT2010.40. Help is most appreciated.


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Mon Jun 27, 2011 7:39 am 
Offline
Senior Mapper

Joined: Wed Jul 22, 2009 4:06 pm
Posts: 236
Location: Kota Damansara, PJ.
GPS: Nuvi 2575R, Nuvi 2465, Nuvi 255W, GPSMap 60csx.
xyber9 wrote:
I was upgrading my Nuvi255W map to NT2011.10 until is says finish. Everthing looks ok. but when I check the map version it is still NT2010.40. Help is most appreciated.

Hi Bro xyber
Do u see whether these two maps are installed in the same folder? If yes, pls move or delete the old map. Hope this works.

Bailey Ng

_________________
MSM 2014 NT v6.59 (Apr 21, 2014)
CN SGMY NT 2013.30 Malsing All (Nov 10, 2013)
Garmin City Navigator Singapore/Malaysia NT 2012.20 (Aug 19, 2012)


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Jun 29, 2011 9:22 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sat Jan 23, 2010 11:19 am
Posts: 17
GPS: 255W. Malaysia/Singapore/Brunei maps
When I installed NT2011.10, the mapset was extracted to the SD card Garmin folder with a file name gmapprom1. I moved this file to the main memory Garmin folder replacing the old gmapprom1 and it worked. Hope this helps. You may want to backup the old gmapprom1 in the main memory just to play safe.


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Thu Jun 30, 2011 12:36 pm 
Offline
Valued Contributor
Valued Contributor
User avatar

Joined: Sat Feb 11, 2006 12:00 am
Posts: 1311
Location: Penang
GPS: Nuvi 300, 205W, 2575, Papaga N1, iGo, 5800, M1200, M1000B/C
Let me share my experience when moving maps into the main memory of the Nuvi 2xx series and this might help you avoid disaster.

Map files are usually big file and can take a long time to load into the main memory of the Nuvi. The only way to do this is to connect your Nuvi to the PC via the USB port. Since the time taken to copy the map into the GPS is long anything can happen during the process. Here is a list of typical calls/PM I gathered through the years asking for help:-

- My PC lost power/hangs during the copying process.
- I accidentally remove the USB cable during the copying process.
- I loaded a corrupt map.

The consequences of the above action is a bricked GPS that hangs at ...'Loading maps...'. USB connection to the GPS will not work and you'll be left with an expensive paper weight. My advise when transferring maps to the main memory is to test it first using a SD card. This will ensure any corrupted map will not be used. To resolve the other problems always rename the Map Filename to anything else but the official Filename before copying. Changing the Filename extension is the preferred option (newer system uses 'anyfilename'). This will ensure the GPS not reading a map file that is not completely copied and causing the hangup. After the file is copied you can rename it to the official Filename + ext. Since renaming filename is very fast your risk factor will drop proportionally....

Hope this helps... cheers!

_________________
MSM Glossary/Index - http://www.malsingmaps.com/forums/viewtopic.php?p=57986#p57986


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Thu Jun 30, 2011 3:48 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Feb 29, 2008 4:32 pm
Posts: 36
GPS: nuvi
Br MoeyHC,

My friend's nuvi this morning having the same problem, the nuvi hangs at ...'Loading maps...' and USB connection to the GPS is not work. :cry:

Can u pls tell me how to solve this problem? :prayer:

Thanks in advance :tq:


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Fri Jul 01, 2011 10:31 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Aug 17, 2007 7:39 pm
Posts: 2
GPS: Garmin Nuvi 255W
Thanks. The map appears in my nuvi after I moved it to the main memory. :)


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Jul 20, 2011 6:08 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Apr 29, 2011 7:18 pm
Posts: 2
GPS: 567
Hi all i am newbie to garmin . recently i update the map pack . after that i use my garmin alway guide me with illegal turn , illegal u-turn. even illegal sharply turn make the destination unreachable.




omg

Please advise . thanks

my location : Malaysia

map pack version : MALSING MAP malayisia/singapoire/brunei NT 2011.10

and MSM NT v 5.18.

Image


should the both map select (tick) ?


model gps : Garmin Nuvi 255w . orignal distributor set form Malaysia.


Last edited by nagflar on Fri Aug 05, 2011 2:19 pm, edited 4 times in total.

Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Wed Jul 20, 2011 6:26 pm 
Offline
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 8:37 pm
Posts: 2770
Location: Hougang, Sg
GPS: Montana 650, Nuvi 2465, 3790 & 3560LM
nagflar wrote:
Hi all i am newbie to garmin . recently i update the map pack . after that i use my garmin alway show illegal turn .

Please advise . thanks


Your post is simply too brief for us to figure out what went wrong. Which map and version did you download? Which road and at which particular point did it asked you to make an illegal turn? It would be helpful to take a snapshot from your device and upload it here. Without the full details, we are at a loss how to help you. So, please help us to help yourself. Thank you.

_________________
Olight M20 R2
Jetbeam RRT 1, RRT 2
Fenix TK10, TK11 R2, TK12 R5, PD30, L1D, L2D, LD01, P2D
Romisen RC-W4, RC-N3
Ultrafire WF-606A, C3, A20, A10
MTE C3, C2-1
Surefire 6P


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 353 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 36  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group