Malsingmaps Forum

It is currently Wed Aug 20, 2014 2:48 pm

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 341 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Next
Author Message
 Post subject: Re: The Nuvi 1460
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 11:21 pm 
Offline
Senior Mapper

Joined: Thu Apr 10, 2008 3:44 pm
Posts: 2027
Location: Penang, Malaysia
GPS: Magellan Meridian Color
Garmin Nuvi 200, 260, 1460, 2465, 2575R, 3560 & Etrex 30
brandonliew wrote:
Hi

Im the proud owner of the nuvi 1460.
I'm planning to upgrade the latest map so i downloaded the gmapsupp_v505 file from the website.

At the moment i don't have additional SD Card install on this Garmin, how can i copy the file to the GPS?

I have try to copy to the Garmin folder but it is still not working.

I have even change the file name and it doesnt work too

Anyone can share some tips

NEwbie

Nuvi 1460 reads maps installed in the /.System Folder in the internal memory (not /Garmin Folder as for earlier Nuvis). Even so, it is advisable to place your maps in a /Map folder because you can name your maps with meaningful names like China.img instead of gmapsupp.img. Having said that, my recommendation is to buy an SD card and create your /Map folder in the card. An SD card is less than RM100 for even 8GB but to restore the 2GB internal memory, it would cost you a new GPS. Just simple logic and economics.

_________________
Lean not on your own understanding


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: The Nuvi 1460
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 11:33 pm 
Offline
Senior Mapper

Joined: Thu Apr 10, 2008 3:44 pm
Posts: 2027
Location: Penang, Malaysia
GPS: Magellan Meridian Color
Garmin Nuvi 200, 260, 1460, 2465, 2575R, 3560 & Etrex 30
zamoza wrote:
hi to all experts,
I am using nuvi 1460. There is one feature "avoidance" in the device. Under avaoidance, there is a tick for traffic. My question is if I tick this "traffic", does that mean my gps will try to find route that is less traffic jam? or what?
Experts' help are sought
Dear Bro Zamoza,

The Traffic feature is not available in Malaysia. If you are in Singapore, you can have it if you pay extra for it but that only works in Nuvis with a 'T' as a suffix to the model number. The irony is that if you buy a T model (from USA or elsewhere), you have already paid for a life-time traffic feature which unfortunately does not work outside of USA unless you pay more. So if you click the Traffic option in the avoidance menu, NOTHING WILL HAPPEN if you are in Malaysia, or in Singapore but have not paid extra for the service or if your Nuvi does not have the T suffix.

_________________
Lean not on your own understanding


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Sun Nov 06, 2011 11:14 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sun Jun 15, 2008 9:16 am
Posts: 1
GPS: Garmin 1460
I got a local version of the 1460 SG/MY.

In the .System directory, there is JCV directory. In it, there are 2 files, SgMyMal.JCV and SgMyTA.JCV.

I want to load my unlocked US 2012.10 map and the JCV file into the SD card.

I renamed the img file to gmapsupp.imp and placed it into the folder SD:\Garmin.
I placed the US2012.10 JCV file into the folder SD:\Garmin\JCV.

I powered it on. When I checked the map info, it shows only the MSM SG/MY JCV files are recognised. I can't see the US JCV file in the map info. The US img file is recognised.

Am I doing something wrong? Is there a naming convention for the JCV file when the map is gmapsupp.img?

Thanks in advance.


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Sun Nov 06, 2011 11:47 am 
Offline
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 8:37 pm
Posts: 2738
Location: Hougang, Sg
GPS: Montana 650, Nuvi 2465, 3790 & 3560LM
Madmax67 wrote:
I got a local version of the 1460 SG/MY.

In the .System directory, there is JCV directory. In it, there are 2 files, SgMyMal.JCV and SgMyTA.JCV.

I want to load my unlocked US 2012.10 map and the JCV file into the SD card.

I renamed the img file to gmapsupp.imp and placed it into the folder SD:\Garmin.
I placed the US2012.10 JCV file into the folder SD:\Garmin\JCV.

I powered it on. When I checked the map info, it shows only the MSM SG/MY JCV files are recognised. I can't see the US JCV file in the map info. The US img file is recognised.

Am I doing something wrong? Is there a naming convention for the JCV file when the map is gmapsupp.img?

Thanks in advance.


There is no such thing as an "unlocked" US map. Any Garmin map has to be purchased and it usually comes preloaded in a new device with unlocked code or in a SD card where the unlocked code is tied to the SD card's ID. For localised set, it is not bundled with any foreign map and in your case, I believe, you got it thru other means which is considered illegal. Sorry, because of copyright infringement, we can't entertain your queries here. Thank you.

_________________
Olight M20 R2
Jetbeam RRT 1, RRT 2
Fenix TK10, TK11 R2, TK12 R5, PD30, L1D, L2D, LD01, P2D
Romisen RC-W4, RC-N3
Ultrafire WF-606A, C3, A20, A10
MTE C3, C2-1
Surefire 6P


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: The Nuvi 1460
PostPosted: Wed Feb 15, 2012 9:02 am 
Offline
Regular
Regular

Joined: Wed Aug 15, 2007 7:15 pm
Posts: 65
Location: Subang Jaya
GPS: Garmin 1460, Garmin GPSMAP 76CSx with External Antenna
Hi,

Is there an upper limit for the number of addresses inside the address file in the CUSTOM POIs folder (Garmin/Poi/address.gpi)?
I have 75 addresses in the address.poi and the unit only reads 48 of them.

I have been working various ways for 1 day and still got no clue.
Help from the seniors and sifu's would be very muct appreciated.

Thanks in advance.


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Mon Jul 23, 2012 7:19 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Sep 03, 2007 11:33 pm
Posts: 7
GPS: Garmin GPS 3+
Garmin XP on Nokia E72
Garmin Nuvi 765
Garmin Nuvi 1460T
Garmin Nuvi 50LM
Need help!!
My Nuvi 1460 out of sudden was unable to go to PC Mode. Once I connect it to my laptop, it just go into a charging mode.

Previously it was working fine when I updated my map.
The Traffic function icon is gone as well.

I search on the web to do a hard reset by turnning it on and pressing the bottom right corner.
And was unable to solve the problem....

Anyone has any ideas??


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Mon Jul 23, 2012 7:32 pm 
Offline
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 9:54 pm
Posts: 4810
Location: Sin-Ka-Pu-Ra
GPS: Garmin Nüvi 1350, 3790T
Fenix
eTrex HcX
Panasonic ICE+Garmin
Samsung Note3
Apple iPad3
tanjm348 wrote:
Need help!!
My Nuvi 1460 out of sudden was unable to go to PC Mode. Once I connect it to my laptop, it just go into a charging mode.

Previously it was working fine when I updated my map.
The Traffic function icon is gone as well.

I search on the web to do a hard reset by turnning it on and pressing the bottom right corner.
And was unable to solve the problem....

Anyone has any ideas??


Do not use an external USB hub. Plug your Nuvi direct to USB port of PC/Lappy
Use a different USB port
Use a different USB cable
Use a different PC/Lappy
Reload Windows driver
Disable Ant-Virus ........... :-k :-'


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Mon Jul 23, 2012 7:39 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Sep 03, 2007 11:33 pm
Posts: 7
GPS: Garmin GPS 3+
Garmin XP on Nokia E72
Garmin Nuvi 765
Garmin Nuvi 1460T
Garmin Nuvi 50LM
SilverBeauty wrote:
tanjm348 wrote:
Need help!!
My Nuvi 1460 out of sudden was unable to go to PC Mode. Once I connect it to my laptop, it just go into a charging mode.

Previously it was working fine when I updated my map.
The Traffic function icon is gone as well.

I search on the web to do a hard reset by turnning it on and pressing the bottom right corner.
And was unable to solve the problem....

Anyone has any ideas??


Do not use an external USB hub. Plug your Nuvi direct to USB port of PC/Lappy
Use a different USB port
Use a different USB cable
Use a different PC/Lappy
Reload Windows driver
Disable Ant-Virus ........... :-k :-'


I didn't use an external hub
Use a different USB port - Tried
Use a different USB cable - Tried
Use a different PC - Tried on 2 other PC....
Reload driver - will try that one
Disable - will try as well


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Mon Jul 23, 2012 11:38 pm 
Offline
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 9:54 pm
Posts: 4810
Location: Sin-Ka-Pu-Ra
GPS: Garmin Nüvi 1350, 3790T
Fenix
eTrex HcX
Panasonic ICE+Garmin
Samsung Note3
Apple iPad3
Here is some troubleshooting tips from Garmin http://iqc.garmin.com/eCustomer/KODSelfService/request.do?create=kb:garmin&view()=c%7B7c0d7580-0494-11dc-e004-000000000000%7D


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Mon Nov 19, 2012 8:33 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Apr 11, 2008 3:57 pm
Posts: 21
Location: Singapore
GPS: not really yet
tanjm348 wrote:

I didn't use an external hub
Use a different USB port - Tried
Use a different USB cable - Tried
Use a different PC - Tried on 2 other PC....
Reload driver - will try that one
Disable - will try as well
[/quote]

I also had this problem lately, car charger keep prompting "External power lost", connect to pc unable to detect, random can charge but must move the connector abit to get better connection.

Tried all different USB port, cables, pc and laptop, update new driver also doesn't work.

Any help will be appreciated.


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 341 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group