The Nuvi 1350 SG/MY

Discussions on Garmin Streetpilot, Nuvi, Zumo, Quest & other series.

Moderator: Moderators

Message
Author
mumu
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Apr 13, 2010 5:44 pm
GPS: garmin nuvi m10, 1350
Location: SGP
Contact:

Re: The Nuvi 1350 SG/MY

#311 Post by mumu » Wed Sep 12, 2012 4:46 pm

moeyHC wrote:
mumu wrote: Thank you for the tip. Now I know what i have been missing, mapsource software.
Does mapsource come with the gps unit when you buy them? I was not given any mapsource software when I bought my 1350. When I tried to download from the net, it always say I do not have previous mapsource and download terminated.
Allow me to show you an easy way to load Mapsource into your PC.

- Download the Mapsource_xxxx.exe program from Garmin Download.
- Create a folder in C drive called Garmin (C:\Garmin).
- Copy a file into the newly created Garmin folder, it can be any file (a small file will do) and rename it Mapsource.exe
- Run the download Mapsource_xxxx.exe program.

This method will 'fools' Mapsource into believing that there's a previous Mapsource installation.... :mrgreen: .... Hope this helps... Cheers!
Tried it but still 'previous mapsource not found and download terminated' :(

User avatar
sonnyoh
Qualified Mapper
Posts: 408
Joined: Sat May 22, 2010 12:36 am
GPS: Nuvi 1350
Location: Selangor
Contact:

Re: The Nuvi 1350 SG/MY

#312 Post by sonnyoh » Wed Sep 12, 2012 10:34 pm

Try this "magic".

Use WinRAR to extract the Mapsource exe file to a folder.

Then,

1. Click Main.exe to install.
2. Immediately after its completion, click Setup.exe
3. Then install a map.

That's it.

angelcancerianus
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Thu Sep 13, 2012 11:19 am
GPS: malaysia
Contact:

My Nuvi 1350 always route to old road

#313 Post by angelcancerianus » Thu Sep 13, 2012 11:25 am

Hi
I want to know how to set the GPS routing via Toll.
The Nuvi 1350 set that i bought always routing me to old road and not thru hi-way
Please help. i already update the software to V3.10

jasonlee
Senior Mapper
Posts: 2075
Joined: Thu Apr 10, 2008 3:44 pm
GPS: Magellan Meridian Color
Garmin Nuvi 200, 260, 1460, 2465, 2576R, 3560 & Etrex 30
Location: Penang, Malaysia
Contact:

Re: My Nuvi 1350 always route to old road

#314 Post by jasonlee » Thu Sep 13, 2012 12:25 pm

angelcancerianus wrote:Hi
I want to know how to set the GPS routing via Toll.
The Nuvi 1350 set that i bought always routing me to old road and not thru hi-way
Please help. i already update the software to V3.10
Please check your avoidances and see if you have checked avoiding Toll Roads. If you have then uncheck it.

Avoidances should be found by touching Tools/Settings/Navigation/Avoidances
Lean not on your own understanding

mumu
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Apr 13, 2010 5:44 pm
GPS: garmin nuvi m10, 1350
Location: SGP
Contact:

Re: The Nuvi 1350 SG/MY

#315 Post by mumu » Thu Sep 13, 2012 4:04 pm

Thanks! Great help, great forum

amao1987
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Sat Aug 24, 2013 12:36 pm
GPS: Garmin Nuvi 1350
Contact:

Cannot Hard Reset Garmin 1350

#316 Post by amao1987 » Sat Aug 24, 2013 12:41 pm

I cannot perform hard reset on my Garmin 1350.
When i turn on,after the "Garmin" logo, my gps will auto shut down.
I call to Aeco and the techinician explain maybe software corrupted.
How can i solve it? Thanks.

User avatar
gpsbbe
Junior Tracker
Junior Tracker
Posts: 30
Joined: Thu Aug 23, 2007 2:48 pm
GPS: Nuvi 310 & 2792LM
Location: N02 14.458 E102 15.503
Contact:

Re: Cannot Hard Reset Garmin 1350

#317 Post by gpsbbe » Sat Aug 24, 2013 1:11 pm

Send back to AECO and they can help u to solve the problem :thumbsup:

jasonlee
Senior Mapper
Posts: 2075
Joined: Thu Apr 10, 2008 3:44 pm
GPS: Magellan Meridian Color
Garmin Nuvi 200, 260, 1460, 2465, 2576R, 3560 & Etrex 30
Location: Penang, Malaysia
Contact:

Re: Cannot Hard Reset Garmin 1350

#318 Post by jasonlee » Sun Aug 25, 2013 12:27 am

amao1987 wrote:I cannot perform hard reset on my Garmin 1350.
When i turn on,after the "Garmin" logo, my gps will auto shut down.
I call to Aeco and the techinician explain maybe software corrupted.
How can i solve it? Thanks.
Sounds like you have copied a corrupted map into your main memory. Did you?

If so, a hard reset will not work.

Then you may have no choice but to get your distributor to have it sent to Garmin Taiwan. It is that serious otherwise why do we keep discouraging people from copying maps into the main memory?
Lean not on your own understanding

spec07
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Mon Jan 23, 2012 11:58 pm
GPS: 1350
Contact:

Re: The Nuvi 1350 SG/MY

#319 Post by spec07 » Fri Jun 09, 2017 9:18 am

Hi guys, not sure if anyone is still browsing this discussion as last posted was years ago. I have a Nuvi 1350 purchase in Singapore awhile ago. Could I check if I am able to update my current firmware (2.70) to the current (6.30) which is available online? I went to Garmin site and was told that the updating of the firmware is to be done through "Garmin Express". Therefore downloaded and tried, however, it is able to only update other stuff except for the firmware version. I manage to find the file for the firmware 6.30 in .GCD format. Any idea how to or has anyone did this firmware update before?

Please advice. :)

User avatar
miezarnd
Senior Mapper
Posts: 571
Joined: Sun Oct 12, 2008 12:24 am
GPS: Yang dalam kereta punya
https://goo.gl/XBdH3k
Location: Puncak Alam, SEL
Contact:

Re: The Nuvi 1350 SG/MY

#320 Post by miezarnd » Fri Jun 09, 2017 3:32 pm

spec07 wrote:Hi guys, not sure if anyone is still browsing this discussion as last posted was years ago. I have a Nuvi 1350 purchase in Singapore awhile ago. Could I check if I am able to update my current firmware (2.70) to the current (6.30) which is available online? I went to Garmin site and was told that the updating of the firmware is to be done through "Garmin Express". Therefore downloaded and tried, however, it is able to only update other stuff except for the firmware version. I manage to find the file for the firmware 6.30 in .GCD format. Any idea how to or has anyone did this firmware update before?

Please advice. :)
The only reliable software to update your 1350 is thru Garmin Express. The software will check your model, product region code and available firmware for your specific unit.

I think you well aware that every Nuvi sold are set based on certain market region & unit PCB code (from what I know). If you update your device other than recommended by Garmin Express, you might lose MY/SG region map updates from Garmin (such as JCV etc) or worst, could bricked your device.
Temerloh - Sekinchan - Sg. Puyu = 7
2575LM / 3790 / 4592LM / GPSMAP 64s / Montana 650
Jalan-jalan cari makan

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests