Malsingmaps Forum

It is currently Wed Jul 26, 2017 6:39 pm

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 320 posts ]  Go to page Previous  1 ... 28, 29, 30, 31, 32
Author Message
 Post subject: Re: The Nuvi 1350 SG/MY
PostPosted: Wed Sep 12, 2012 4:46 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Tue Apr 13, 2010 5:44 pm
Posts: 10
Location: SGP
GPS: garmin nuvi m10, 1350
moeyHC wrote:
mumu wrote:
Thank you for the tip. Now I know what i have been missing, mapsource software.
Does mapsource come with the gps unit when you buy them? I was not given any mapsource software when I bought my 1350. When I tried to download from the net, it always say I do not have previous mapsource and download terminated.


Allow me to show you an easy way to load Mapsource into your PC.

- Download the Mapsource_xxxx.exe program from Garmin Download.
- Create a folder in C drive called Garmin (C:\Garmin).
- Copy a file into the newly created Garmin folder, it can be any file (a small file will do) and rename it Mapsource.exe
- Run the download Mapsource_xxxx.exe program.

This method will 'fools' Mapsource into believing that there's a previous Mapsource installation.... :mrgreen: .... Hope this helps... Cheers!


Tried it but still 'previous mapsource not found and download terminated' :(


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: The Nuvi 1350 SG/MY
PostPosted: Wed Sep 12, 2012 10:34 pm 
Offline
Qualified Mapper
User avatar

Joined: Sat May 22, 2010 12:36 am
Posts: 408
Location: Selangor
GPS: Nuvi 1350
Try this "magic".

Use WinRAR to extract the Mapsource exe file to a folder.

Then,

1. Click Main.exe to install.
2. Immediately after its completion, click Setup.exe
3. Then install a map.

That's it.


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:25 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Thu Sep 13, 2012 11:19 am
Posts: 1
GPS: malaysia
Hi
I want to know how to set the GPS routing via Toll.
The Nuvi 1350 set that i bought always routing me to old road and not thru hi-way
Please help. i already update the software to V3.10


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Thu Sep 13, 2012 12:25 pm 
Offline
Senior Mapper

Joined: Thu Apr 10, 2008 3:44 pm
Posts: 2075
Location: Penang, Malaysia
GPS: Magellan Meridian Color
Garmin Nuvi 200, 260, 1460, 2465, 2576R, 3560 & Etrex 30
angelcancerianus wrote:
Hi
I want to know how to set the GPS routing via Toll.
The Nuvi 1350 set that i bought always routing me to old road and not thru hi-way
Please help. i already update the software to V3.10

Please check your avoidances and see if you have checked avoiding Toll Roads. If you have then uncheck it.

Avoidances should be found by touching Tools/Settings/Navigation/Avoidances

_________________
Lean not on your own understanding


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: The Nuvi 1350 SG/MY
PostPosted: Thu Sep 13, 2012 4:04 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Tue Apr 13, 2010 5:44 pm
Posts: 10
Location: SGP
GPS: garmin nuvi m10, 1350
Thanks! Great help, great forum


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Sat Aug 24, 2013 12:41 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sat Aug 24, 2013 12:36 pm
Posts: 1
GPS: Garmin Nuvi 1350
I cannot perform hard reset on my Garmin 1350.
When i turn on,after the "Garmin" logo, my gps will auto shut down.
I call to Aeco and the techinician explain maybe software corrupted.
How can i solve it? Thanks.


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Sat Aug 24, 2013 1:11 pm 
Offline
Junior Tracker
Junior Tracker
User avatar

Joined: Thu Aug 23, 2007 2:48 pm
Posts: 30
Location: N02 14.458 E102 15.503
GPS: Nuvi 310 & 2792LM
Send back to AECO and they can help u to solve the problem :thumbsup:


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Sun Aug 25, 2013 12:27 am 
Offline
Senior Mapper

Joined: Thu Apr 10, 2008 3:44 pm
Posts: 2075
Location: Penang, Malaysia
GPS: Magellan Meridian Color
Garmin Nuvi 200, 260, 1460, 2465, 2576R, 3560 & Etrex 30
amao1987 wrote:
I cannot perform hard reset on my Garmin 1350.
When i turn on,after the "Garmin" logo, my gps will auto shut down.
I call to Aeco and the techinician explain maybe software corrupted.
How can i solve it? Thanks.

Sounds like you have copied a corrupted map into your main memory. Did you?

If so, a hard reset will not work.

Then you may have no choice but to get your distributor to have it sent to Garmin Taiwan. It is that serious otherwise why do we keep discouraging people from copying maps into the main memory?

_________________
Lean not on your own understanding


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: The Nuvi 1350 SG/MY
PostPosted: Fri Jun 09, 2017 9:18 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Jan 23, 2012 11:58 pm
Posts: 1
GPS: 1350
Hi guys, not sure if anyone is still browsing this discussion as last posted was years ago. I have a Nuvi 1350 purchase in Singapore awhile ago. Could I check if I am able to update my current firmware (2.70) to the current (6.30) which is available online? I went to Garmin site and was told that the updating of the firmware is to be done through "Garmin Express". Therefore downloaded and tried, however, it is able to only update other stuff except for the firmware version. I manage to find the file for the firmware 6.30 in .GCD format. Any idea how to or has anyone did this firmware update before?

Please advice. :)


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: The Nuvi 1350 SG/MY
PostPosted: Fri Jun 09, 2017 3:32 pm 
Offline
Senior Mapper
User avatar

Joined: Sun Oct 12, 2008 12:24 am
Posts: 569
Location: Puncak Alam, SEL
GPS: Yang dalam kereta punya
https://goo.gl/XBdH3k
spec07 wrote:
Hi guys, not sure if anyone is still browsing this discussion as last posted was years ago. I have a Nuvi 1350 purchase in Singapore awhile ago. Could I check if I am able to update my current firmware (2.70) to the current (6.30) which is available online? I went to Garmin site and was told that the updating of the firmware is to be done through "Garmin Express". Therefore downloaded and tried, however, it is able to only update other stuff except for the firmware version. I manage to find the file for the firmware 6.30 in .GCD format. Any idea how to or has anyone did this firmware update before?

Please advice. :)

The only reliable software to update your 1350 is thru Garmin Express. The software will check your model, product region code and available firmware for your specific unit.

I think you well aware that every Nuvi sold are set based on certain market region & unit PCB code (from what I know). If you update your device other than recommended by Garmin Express, you might lose MY/SG region map updates from Garmin (such as JCV etc) or worst, could bricked your device.

_________________
Temerloh - Sekinchan - Sg. Puyu = 7
2575LM / 3790 / 4592LM / GPSMAP 64s / Montana 650
Jalan-jalan cari makan


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 320 posts ]  Go to page Previous  1 ... 28, 29, 30, 31, 32

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group