Kenwood - All Models - Part 2

Discussions on Garmin Streetpilot, Nuvi, Zumo, Quest & other series.

Moderator: Moderators

Post Reply
Message
Author
User avatar
Redstorm
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
Posts: 2738
Joined: Fri Aug 10, 2007 8:37 pm
GPS: Montana 650, Nuvi 2465, 3790 & 3560LM
Location: Hougang, Sg
Contact:

Kenwood - All Models - Part 2

#1 Post by Redstorm » Tue Jan 01, 2008 11:59 am

This topic is a continuation of the original topic which has been locked. Please continue from here if u have anything to contribute. Here is the link to the original topic, in case some of you may want to search for a certain thread in it.

viewtopic.php?f=9&t=116
Olight M20 R2
Jetbeam RRT 1, RRT 2
Fenix TK10, TK11 R2, TK12 R5, PD30, L1D, L2D, LD01, P2D
Romisen RC-W4, RC-N3
Ultrafire WF-606A, C3, A20, A10
MTE C3, C2-1
Surefire 6P

User avatar
snappy
Community POI leader
Community POI leader
Posts: 213
Joined: Wed Aug 22, 2007 11:02 pm
GPS: Kenwood DNX 7200
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#2 Post by snappy » Tue Jan 01, 2008 1:46 pm

Maybe I'll move some important news over...

A new update is now available for Kenwood users of the following model:

DNX7100 DNX7200 DNX710EX
DDX8019 DDX8029 DDX8039
DDX7019 DDX7029 DDX7039 DDX7039M
KVT-819DVD KVT-829DVD KVT-839DVD
KVT-719DVD KVT-729DVD KVT-739DVD
KOS-V1000 KOS-V500

http://www.kenwood.com/usb/info_program_en.html

User avatar
snappy
Community POI leader
Community POI leader
Posts: 213
Joined: Wed Aug 22, 2007 11:02 pm
GPS: Kenwood DNX 7200
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#3 Post by snappy » Tue Jan 01, 2008 1:50 pm

Qystan wrote:
Saw this in the owner's manual to change the tuning freq interval.

Hold the volume down button (down arrow button) and the SRC (or NAV)button and momentarily press the reset button (the small hole at the bottom next to the ATT button.

Release the buttons when the display comes back on. The tuning interval toggles between 200KHz and 50Khz at each reset
The above step is for solving the FM steps issue on DNX 7100.

User avatar
snappy
Community POI leader
Community POI leader
Posts: 213
Joined: Wed Aug 22, 2007 11:02 pm
GPS: Kenwood DNX 7200
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#4 Post by snappy » Tue Jan 01, 2008 2:02 pm

After many unsuccessful tries, I managed to update my Kenwood DNX 7200 firmware to v1.09.

Here's what happened: I copied the file "k07v_update1.09.tar.gz" to my sd card. Using a multi-card reader, I connected to the usb port of the Kenwood set. The update line appears, but the start button couldn't be pressed. I tried many other methods, including extracting the files, and using the main file. Then I read from the instrutions that certain multi-card reader has compatibility issue. So I went to buy a 1GB thumbdrive. After many tries again, it didn't work also.... :cry:

I borrowed another thumbdrive from my friend, and try again.... still it don't work. I was told at another forum to try copying some songs to the thumbdrive and try playing it. And... it didn't work.... :ko:

At this stage, I thought that my Kenwood set got problem liao... unitil I thought of the last resort...
I use a pen and press the reset button on the set.... Presto! It works!

Took about 5-6 mins for the updating processs. The album artwork now works for Ipod Classic, except that the resolution is quite bad....well it's better than having a "Load Error"! Hope that it will also solve the issue of occasional hanging...Enjoy the update!

Happy New Year guys!

Qystan
Newbie
Newbie
Posts: 29
Joined: Sat Aug 11, 2007 11:05 am
GPS: Nuvi 300, TomTom One, Magellan 315, Lowrance 110C, HP4150+Gspace, Kenwood7039+KNA-G430
Location: Singapore
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#5 Post by Qystan » Tue Jan 01, 2008 4:54 pm

snappy wrote:After many unsuccessful tries, I managed to update my Kenwood DNX 7200 firmware to v1.09.

I use a pen and press the reset button on the set.... Presto! It works!

Took about 5-6 mins for the updating processs. The album artwork now works for Ipod Classic, except that the resolution is quite bad....well it's better than having a "Load Error"! Hope that it will also solve the issue of occasional hanging...Enjoy the update!
What was the config - SD card with reader or thumbdrive?

User avatar
snappy
Community POI leader
Community POI leader
Posts: 213
Joined: Wed Aug 22, 2007 11:02 pm
GPS: Kenwood DNX 7200
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#6 Post by snappy » Tue Jan 01, 2008 5:54 pm

For me, thumbdrive works. But dun think got problem with card reader, as did upload pics to the set previously w/o problems.

User avatar
DesertGoon
Newbie
Newbie
Posts: 24
Joined: Tue Aug 21, 2007 5:38 pm
GPS: Kenwood DNX7100
Location: Bamboo River / KL
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#7 Post by DesertGoon » Wed Jan 02, 2008 10:42 am

i don't have my serial number with me (in the office). does someone care to send the update file to me if it's not big. O:) else i'll find my serial at home later... thanks.

~dg
lokmandaimon @ yahoo.com

kjskho1
Regular
Regular
Posts: 99
Joined: Tue Aug 14, 2007 10:16 pm
GPS: Kenwood DNX7100, Holux GPSlim236
Location: Klang, Klang Valley
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#8 Post by kjskho1 » Wed Jan 02, 2008 8:15 pm

i just updated mine fr 1.0.2 to 1.0.9, tho i dun need to since i m not using ipod :rolleyes: just kiasu... hehehe...

in the manual, it warns not to use card reader for update, so better use thumbdrive to b safe. once error, bye2 ur HU.
:finga: GPS = Go Pang Sai :finga:
:jacko:

User avatar
DesertGoon
Newbie
Newbie
Posts: 24
Joined: Tue Aug 21, 2007 5:38 pm
GPS: Kenwood DNX7100
Location: Bamboo River / KL
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#9 Post by DesertGoon » Fri Jan 04, 2008 4:17 pm

those who need dnx7100 firmware update file can download it from http://download.yousendit.com/B4128A681DE51BF1 :D

~dg

User avatar
snappy
Community POI leader
Community POI leader
Posts: 213
Joined: Wed Aug 22, 2007 11:02 pm
GPS: Kenwood DNX 7200
Contact:

Re: Kenwood DNX 7100 - Part 2

#10 Post by snappy » Mon Jan 07, 2008 11:30 pm

Btw guys, any way to change the arrow icon to something else, maybe a car? Seems that standalone Garmin units can change the icons.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests