Asus A696

Discussions on Palm /Windows Mobile PDA & PDA Phone + GPS combo

Moderator: Moderators

Message
Author
jamesnkk
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Sat Sep 22, 2007 4:31 am
GPS: asus a696
Contact:

Asus A696

#1 Post by jamesnkk » Wed Oct 10, 2007 5:35 am

Hi, I am new in this forum and would like to seek the experts advise. I have this problem
Everytime Mapking 2007 activated it prompt me to a wrong direction, it take a while to be stable, and sometime traveling halfway, it will prompt me to turn left and immediate it prompt again to turn right, where it actually on a straight road. I really get confuse where to turn, does anybody got this problem ?

paulsoh
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Sun Oct 14, 2007 11:07 pm
GPS: MapKing 2007 (Asus P535)
Location: Singapore, Sembawang
Contact:

Re: MapKing with Asus A696

#2 Post by paulsoh » Mon Oct 15, 2007 6:49 pm

I do have a bit of your stated problem but not as serious as what you have described. I am using the Asus P535 with Mapking 2007.
My problem is mainly at the beginning and I believe that might be understandable. Once the vehile is moving, it will know where the direction that you are heading.

It seem to be that Mapking will ask you to make a U-turn (if you have miss the turn) when it comes across an intersection, even if there is no U-turn sign or simply impossible even you try to make an "un-official" one. It will also warn you of the speed camera even if you are traveling at the different roads. Look like it is a pure location based (the camera is on top of the expressway while I am below).

Anyway, it is better than having none at all. Although GPS is not a new technology but, it is relatively new to general user. Endure just for a few more years and it will be matured by then.

User avatar
aopen03
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Dec 10, 2007 12:45 pm
GPS: ASUS MyPal A696. MapKing 10
Contact:

Asus A696

#3 Post by aopen03 » Mon Jan 07, 2008 4:16 pm

Hello, I just bought a GPS/PDA brand Asus Mypal A696. Bought 2nd hand from a friend of mine act. Thanks to him for supplying Mapking G10 for my gps. Here, I found there's also map for garmin. May i know, can i install map for garmin as well in my A696? Thank you.

ajay
Veteran
Veteran
Posts: 593
Joined: Fri Aug 10, 2007 11:02 am
GPS: PAPAGO M9; nuvi 205W
Location: Bdr Baru Bangi
Contact:

Re: I Bought ASUS MyPal A696

#4 Post by ajay » Mon Jan 07, 2008 4:25 pm

my short answer : can
if you want to know how then you have to do the work of reading the wiki section first :)
Last edited by bartmp8 on Tue Jan 08, 2008 7:51 pm, edited 1 time in total.
Reason: Moved from Newbie Lounge
ask not (just) what malsingmaps can do for you
ask what you can do for malsingmaps (also)

User avatar
aopen03
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Dec 10, 2007 12:45 pm
GPS: ASUS MyPal A696. MapKing 10
Contact:

Re: I Bought ASUS MyPal A696

#5 Post by aopen03 » Wed Jan 09, 2008 5:04 pm

ajay wrote:my short answer : can
if you want to know how then you have to do the work of reading the wiki section first :)


TQVM bro, now I can surf my GPS amicably. One more think, I find lot of useful waypoint supplies with Garmin format *.gdb but mine is using *.G10. Is there any ways that I can convert it into G10?

Thanks

dchleong
Newbie
Newbie
Posts: 35
Joined: Tue Mar 25, 2008 1:18 pm
GPS: Garmin nuvi 360
Location: Bishan, SG
Contact:

ASUS A696

#6 Post by dchleong » Mon Mar 31, 2008 11:54 am

Hi,

I am new here. Just want to find out whether the map here can be downloaded to ASUS A696

User avatar
sabre23t
Councillor
Councillor
Posts: 984
Joined: Sun Jun 19, 2005 12:00 am
GPS: Nuvi1350 and Google Maps Android
Location: Klang, Selangor
Contact:

Re: ASUS A696

#7 Post by sabre23t » Sun Apr 06, 2008 6:05 pm

Did you try doing search.php?keywords=a696 ? :-k
The world is my 4sq venue!

room2411
Newbie
Newbie
Posts: 22
Joined: Tue Jan 01, 2008 8:49 am
GPS: Garmin GPSmap 60CS; PDA with BT GPS module
Contact:

Garmin Que installation instructions for Asus A696

#8 Post by room2411 » Fri Apr 11, 2008 9:03 pm

I tried the instructions in the Wiki for GPSProxy and Garmin Que installations for Asus A696 but found to be inoperable (I have a Taiwanese language version so that might be different). After some trial and error I found the following settings worked.

Asus A696 (Built-In GPS)

* Settings->System->GPS
o GPS program port : None
o GPS hardware port : None
o Access : Check "Manage GPS automatically"

* GPSProxy2.2c:(has to install the "Normal" version)
* Menu->Virtual COM Ports
o Virtual Com Port Number : COM9

* Menu->Extensions->NMEA Input
o GPS Com Port:
+ Port Type:COM Port
+ Com Port: COM5(serial 3)
+ Baud rate: 4800 (previously set to 56000)

* Output COM Port
o
+ Port Type:COM Port
+ GPS Com Port: COM9 (GPSProxy Virtual Com Port)
+ Baud rate: 4800

* Menu->Extensions->Garmin Protocol Output
o Application Com Port: COM9
+ Port Type:COM Port
+ GPS Com Port: COM9 (GPSProxy Virtual COM)
+ Baud rate: 4800

Can someone please try and see if it works, and if amendments needed to the Wiki section on A696.

Calahan
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Mon Aug 13, 2007 10:10 am
GPS: Ipaq 6965
Contact:

ASUS a696 - Good enough to contribute POIs?

#9 Post by Calahan » Mon Sep 01, 2008 10:17 am

I am only a casula user of GPS and MalSing Maps. I purchased my PDA with GPS last year and have only occasionally used the GPS with older MalSing Map.

Sometimes I will like to contribute but since my GPS device is not a dedicated device I am not sure if the POIs I contribute will be accurate. :-?

Any seniors would like to comment? If not an issue, then I can start giving my 0.5 cts worth back to this forum.

Thank you

User avatar
SilverBeauty
MSM Global Moderator
MSM Global Moderator
Posts: 4924
Joined: Fri Aug 10, 2007 9:54 pm
GPS: Garmin Nüvi 1350, 3790T
Fenix
eTrex HcX
Pioneer AVH-P8450BT
Samsung Note3
Apple iPad2
Location: Sin-Ka-Pu-Ra
Contact:

Re: ASUS a696 - Good enough to contribute POIs?

#10 Post by SilverBeauty » Mon Sep 01, 2008 10:57 am

Calahan wrote:I am only a casula user of GPS and MalSing Maps. I purchased my PDA with GPS last year and have only occasionally used the GPS with older MalSing Map.

Sometimes I will like to contribute but since my GPS device is not a dedicated device I am not sure if the POIs I contribute will be accurate. :-?

Any seniors would like to comment? If not an issue, then I can start giving my 0.5 cts worth back to this forum.

Thank you

:welcome: bro calahan :welcome: to malsingmaps.

You are welcome to contribute POIs. It does not need to originate from a Garmin / Mapking based GPS. All you need is to note down the GPS co-ordinates and co-relate it with Mapsource running in your PC / Lappy

Download the latest maps from here. viewtopic.php?f=26&t=31

Don't worry about it being mentioned that it is "Locked". It is only locked to being transferred to your Garmin hardware GPS. It is perfectly workable to run in your PC/Lappy.

Use Mapsource to generate a file xxx.gdb and post is in respective POI/Error reporting forum here. viewforum.php?f=24

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests